אופן הכנה:
חוצים את הכנפיים ושוטפים היטב במים זורמים.
ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה.
מכניסים את הכנפיים הנקיות למים החמים, מוסיפים כפית מלח ומבשלים יחד במשך 75 דק'.
בכל תהליך הבישול העוף יפריש קצף ולכלוך – יש להוציא אותו בעזרת מסננת רשת או מצקת.
לאחר מכן יש להוציא את הכנפיים למסננת גדולה – בשלב הזה יש לנקות שאריות לכלוך נוצות מהעור.
את הסיר עם הציר עוף ממשיכים לבשל על אש גבוה עד לצמצום של 50 עד 70 אחוז מהנוזלים.
בסיום צמצום הנוזלים מעבירים את ציר העוף לקערה דרך מסננת.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח לבן והתבלינים – מערבבים היטב עם מזלג עד לאבקה אחידה.
בסיר הכי עמוק שיש שופכים שמן עד חצי הגבוה של הסיר.
על הלהבה הגדולה ביותר מרתיחים שמן. (מתחת לגיל 18, בליווי הורה בלבד)
בודקים שהשמן רתח בעזרת גזר / עלה פטרוזיליה או כל שיטה אחרת.
** שימו לב – אם השמן מעשן יש לכבות את האש, להמתין שהשמן יתקרר במעט, יפסיק לעשן ורק אז להדליק שוב את האש **
מורידים את הלהבה מגבוהה לנמוכה ומתחילים לטגן.
טובלים את הכנף בציר עוף, מעבירים לציפוי קמח, מחזירים לציר עוף ושוב לציפוי. (ציפוי כפול)
בעזרת תרווד רחב מכניסים בעדינות לשמן את הכנף (לא לזרוק לשמן)
בין כנף לכנף מנקים את התרווד וממשיכים לטגן.
את הכנפיים המוכנות מעבירים לרשת או מסננת – אין להניח בצלחת או נייר סופג מה שיהפוך את הציפוי לנוזלי ולא קריספי.
מסיימים לטגן בסבלנות ובעדינות!
מכינים כמות גדולה? יש להדליק תנור על 80 מעלות ולהכניס את הכנפיים המוכנות לשמירת החום עד תום הטיגון ומיד להגיש.
יאללה תבחרו את הרטבים שאתם אוהבים ותהנו
**מי שאוהב יותר חריף יש להוסיף פפריקה חריפה לציפוי.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את המתכון לכנפיים של KFC? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אתם מחפשים תוספת לצד הכנפיים, אתם חייבים לנסות את המתכון המושלם הזה להום פרייז בתנור!