ביצה לפסחא:
כל מה שעליכם לעשות הוא לטחון היטב סלק אדום (מורתח ומבושל), לקלף ביצים קשות ולהשרות את הביצים בתוך רסק הסלק למשך 34 שעות.
מוציאים מהרסק ומנגבים בנייר סופג או סמרטוט נקייה (חדשה)
מוכן.
מלכת השושנים – ביצה בקן:
על מחבת משומנת היטב, מסדרים "קן" בעזרת ספגטי מבושל, שוברים ביצים פנימה, קורט מלח & פלפל על כל ביצה, הופכים, מנמיכים את האש, מורחים בפסטו, מניחים מוצרלה מגורדת (או גבינה צהובה) וסוגרים כמו סנדוויץ', לאחר צריבה קלה הופכים לדקה נוספת של צריבה ומוכן – בתאבון!
גברת מגונדרת – ביצת עין בתוך פטרייה
מחממים תנור ל180 מעלות.
מורידים את הרגל של הפטרייה ומקלפים אותה.
משפריצים שמן פנימה, מפלפלים, קורצים גבינה צהובה ואת היתרה קוצצים דק, את העיגול גבינה מניחים בתוך הפטרייה, שוברים ביצה על הגבינה, מניחים ענף טימון, ענף אורגנו, מפזרים מלח גס, מכניסים לתנור למשך 15 דק', מוציאים מהתנור מפזרים את יתרת הגבינה הקצוצה ומכניסים לתנור לעוד 5 דק'.
מוציאים מהתנור מפזרים מעט גבינת פרמז'ן (אם יש לכם) ובתאבון.
ביצת עין פסטו
כף גדושה פסטו, 2 ביצים במחבת ומוכן (אין צורך בשמן)
טריק קילוף ביצים קשות:
מרתיחים ביצים קשות למידת העשייה הרצויה, מיד מעבירים לקערה מי קרח, לאחר 3 דק' מכניסים לצנצנת עם מעט מים ומשקשקים – הביצים קלופות בקלות רבה.
ביצה עלומה בשקית:
מכניסים שקית סנדוויץ' לכוס, משפריצים שמן פנימה, שוברים ביצה ומעט מלח.
מכניסים את השקית סגורה עם אטב לפינג'ן סיר קטן, מלאים במים חמים למשך 3 דק' ( או למידת העשייה שאתם אוהבים), מוציאים מהמים ושופכים את הביצה על המנה שרוצים.
טריק לבישול ביצה במים:
מחממים מים בסיר קטן, משמנים מצקת בנדיבות, שוברים ביצה פנימה, מכניסים את המצקת כמעט עד הסוף לתוך המים עד לבישול רוב הביצה, לאחר שהביצה בושלה מכניסים את המצקת לתוך המים למשך דקה , מוציאים מהמים, מחלצים את הביצה ובתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת ערב? כל המתכונים שלי לארוחת ערב מחכים לכם ממש פה.