אופן הכנה:
שופכים את הזיתים לסיר (לאחר סינון הנוזלים) ומוסיפים מים עד לגובה הזיתים.
מרתיחים במשך 20 דק׳, מסננים ומעבירים לקערה בצד.
על אש נמוכה, במחבת גדולה ורחבה שופכים שמן.
מוסיפים את הגזר והגמבה חתוכים לטבעות.
לאחר 5 דק׳ מוסיפים את הראשי השום שלמים והפלפל חריף שלם חצוי ונקי מזרעים.
אחרי 2 דק׳ מוסיפים את התבלינים, שמן הזית ומערבבים.
חצי דקה אחרי מוסיפים את הדג טונה וצורבים מכל צד כ-דקה.
מוסיפים את העגבניות והלימון קלופים וחתוכים לקוביות.
מיד מוסיפים את הרסק והמים חמים (ממיסים את הרסק בעזרת המים חמים – דוגמא בסרטון)
מיד מוסיפים את הזיתים שהורתחו מראש, אורגנו ומלח.
מערבבים בזהירות (ניתן להוציא את הטונה לצד לרגע, לערבב היטב ולהחזיר)
מרתיחים כ- 10/15 דק׳ מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה.
מוכן! מומלץ להגיש לצד חומוס מבושל ברוטב אדום.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן דג טונה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.