ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

דג טונה ברוטב אדום וזיתים

דג טונה ברוטב אדום וזיתים בסגנון מרוקאי, מנת דג טעימה, בריאה ומשביעה, מעולה כמנה ראשונה לארוחת שישי או ארוחת החג

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

פחית שימורים זיתים ירוקים מגולעים
3 כפות שמן
גזר גדול
גמבה אדומה
4 שיני שום
פלפל חריף
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
כף שמן זית
2 חתיכות טונה
2 עגבניות
חצי לימון
100 גרם רסק עגבניות 22•BX
3 כוסות מים חמים (550 מ״ל)
800 מ״ל \ גרם מים
חצי כפית אורגנו
כף שטוחה מלח
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי כוסברה

אופן הכנה:

שופכים את הזיתים לסיר (לאחר סינון הנוזלים) ומוסיפים מים עד לגובה הזיתים.
מרתיחים במשך 20 דק׳, מסננים ומעבירים לקערה בצד.
על אש נמוכה, במחבת גדולה ורחבה שופכים שמן.
מוסיפים את הגזר והגמבה חתוכים לטבעות.
לאחר 5 דק׳ מוסיפים את הראשי השום שלמים והפלפל חריף שלם חצוי ונקי מזרעים.
אחרי 2 דק׳ מוסיפים את התבלינים, שמן הזית ומערבבים.
חצי דקה אחרי מוסיפים את הדג טונה וצורבים מכל צד כ-דקה.
מוסיפים את העגבניות והלימון קלופים וחתוכים לקוביות.
מיד מוסיפים את הרסק והמים חמים (ממיסים את הרסק בעזרת המים חמים – דוגמא בסרטון)
מיד מוסיפים את הזיתים שהורתחו מראש, אורגנו ומלח.
מערבבים בזהירות (ניתן להוציא את הטונה לצד לרגע, לערבב היטב ולהחזיר)
מרתיחים כ- 10/15 דק׳ מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה.


מוכן! מומלץ להגיש לצד חומוס מבושל ברוטב אדום.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן דג טונה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך