אין כמו חציל מטוגן! אחד המאכלים שאני באמת הכי אוהב. את המתכון הזה אני מכין תמיד כשאני חולם על חצילים מטוגנים לצד שניצל, שווארמה או תאכלס כל דבר.
אופן הכנה:
מקלפים את החציל וחותכים לצורה שאוהבים בעובי ס״מ אחד – אפשר טבעות ואפשר מלבנים.
מניחים על מגבת את הפרוסות וזורים מלח בנדיבות.
לאחר שעתיים מורידים את המלח מהחצילים, מנגבים את המים ובעזרת המגבת לוחצים היטב על החצילים להוצאת המקסימום של הנוזלים שניתן!
מערבבים קמח וקורנפלור, מקמחים את החצילים משני צדדים ומנערים לקבלת שכבה דקה בלבד.
במחבת גדולה, על אש בינונית, מחממים שמן בגובה 3 ס״מ.
שהשמן חם מתחילים לטגן בסבלנות עד לקבלת צבע זהוב על גבול השחום – שימו לב לא להגיע לצבע כהה כי הטיגון ממשיך גם בזמן מנוחת החצילים בצד!
את החצילים המטוגנים מניחים על רשת למשך 10 דק׳ ולאחר מכן מעבירים לנייר סופג למשך 20 דק׳.
מוכן תהנו 🤍
רוצים ללמוד איך בוחרים חציל מעולה? צפו בסרטון ההסבר שלי – לחצו כאן לצפייה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לחציל מטוגן, אתם חייבים לנסות את האנטיפסטי המעולה הזה!