אופן ההכנה:
בקערה של המיקסר מערבבים מים, שמרים וסוכר בעזרת מזלג.
לאחר 5 דק׳ מוסיפים את הקמח ואת השמן מעל.
מכניסים למיקסר למשך 12 דק׳ על מהירות איטית.
מוסיפים את המלח וממשיכים לישה של 3 דק׳.
הבצק מוכן, מעבירים לקערה משומנת ומכסים במגבת/ניילון.
מתפיחים שעה ורבע או עד הכפלת נפח הבצק.
״מפנצ׳רים״ את הבצק, שוקלים אותו ומחלקים את הבצק ל- 12 חתיכות שוות (לנו יצא 145 גרם)
מיד מרדדים את את החתיכות ומגלגלים לגלילים ארוכים.
נותנים לגלילים לנוח במשך 10 דק׳ מכוסים בניילון נצמד.
קולעים את החלה כפי שאתם אוהבים או לפני הדוגמה בסרטון.
מקפלים נייר אפיה לצורת מניפה וקושרים עם חוט בשני הקצוות, פותחים את מרכזו לצורת סירה/סוכריה ומכניסים פנימה את החלות.
מתפיחים במשך שעה או עד להכפלת נפח החלות.
במקביל מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
רגע לפני הכניסה לתנור מנפים קמח על החלות ומכניסים לתנור למשך כ-45 דק׳ ועד לקבלת צבע שחום.
מוכן – יש לצנן את החלות במשך שעה מחוץ
למקרר ולאחר מכן לעטוף בשקית אטומה עד לארוחה
המתכון צולם באהבה יחד עם רוני כהן
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן חלות שמן זית? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לחלות שמן זית, אתם חייבים לנסות את המתכון לחלות מתוקות!