אופן ההכנה:
בקערה של המיקסר שופכים מים, ביצים, סוכר, שמרים ומעל הכל את הקמח.
מפעילים את המיקסר על מהירות איטית למשך 3 דק׳. (מהירות 1)
מוסיפים קוביות מזולה, מגבירים למהירות בינונית למשך 5 דק׳. (מהירות 2)
לאחר שהמזולה נטמעה בבצק מוסיפים מלח ללישה של 2 דקות אחרונות.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים במעט עם הידיים, מכדררים לכדור גדול, מניחים את הבצק בקערה משומנת וסוגרים בניילון נצמד למשך שעה במקרר.
מיד שיוצא מהמקרר עובדים במהירות ומחלקים את הבצק לכדורים שווים של 140 גרם.
נותנים לכדורים מנוחה של 10 עד 15 דק׳ שהם מכוסים.
מרדדים בעזרת מערוך למלבנים, מורחים המזולה למריחה את כל שטח פני הבצק ומפזרים סוכר באחידות – לכל מלבן כף מזולה ו3 כפות סוכר.
מיד מגלגלים הכי מהודק שאפשר ויוצרים גלילים.
החלק הכי חשוב להדק היטב את הקצוות והתפר על מנת למנוע בריחה של הסוכר בזמן האפיה.
מעצבים בצורת שבלול או כל צורה אחרת שאתם אוהבים.
מניחים את החלות על מגש מרופד נייר אפייה, מתפיחים במשך כ- 45 דק׳ ועד להכפלת הנפח – מכוסה בניילון כמובן.
במקביל מחממים תנור ל-170 מעלות.
רגע לפני הכניסה לתנור מורחים את החלות בביצה (תשקיעו למען חלות יפות!) מפזרים שומשום ומכניסים לתנור למשך כ-25 דק׳ ועד קבלת צבע שחום.
מוציאים מהתנור לצינון של 45 דק׳, מיד עוטפים בניילון נצמד לשמירה על הטריות עד לשימוש.
ניתן להקפיא את החלות ולהפשיר לילה לפני שימוש (עטוף בניילון נצמד!)
* עד חודש במקפיא
פרסום במימון מזולה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן חלות מתוקות? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לחלות מתוקות, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה לפיתות ביתיות!