מצרכים:
לרוטב:
פלפל אדום
פלפל כתום
½ בצל לבן
10 שיני שום
2 ענפי טימין
2 ענפי רוזמרין
פחית עגבניות איטלקיות מרוסקות
כף שמן זית
כוס ציר ירקות
לרטטוי:
2 קישוא (אפשר גם צהוב)
2 זוקיני
4 עגבניות
2 חצילים קטנים (הכי קרוב לקוטר של שאר הירקות)
6 כפות שמן זית
כפית פלפל שחור גרוס
כף שטוחה מלח
2 ענפי טימין
לבישול הרוטב להגשה:
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
כוס דחוסה עלי פטרוזיליה
להגשה:
4 עלי פטרוזיליה
עלה עירית
כפית שמן זית
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
שורפים את הפלפלים ומכניסים לקופסא או לשקית ניילון למשך 15 דק׳.
מקלפים את הפלפלים ומעבירים לכלי של בלנדר מוט ומוסיפים את שאר המרכיבים, טוחנים היטב ושומרים במקרר עד לשימוש.
חותכים את הירקות לטבעות שוות.
במגש עגול מורחים כוס של הרוטב ומסדרים ברביעיות את הירקות בצורה של ספירלה (דוגמא בסרטון)
מזלפים שמן זית, מפזרים פלפל גרוס, מלח וטימין באחידות.
מכסים את התבנית בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך שעה.
במקביל בסיר קטן, על אש נמוכה שופכים את הרוטב ומצמצמים כ-50% ממנו.
מוסיפים מלח, פלפל שחור ומערבבים מידי פעם.
לפני הגשה מחממים במעט, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
ברינג מסדרים את הירקות שיצאו מהתנור, יוצרים עיגול מסביב למנה בעזרת הרוטב המצומצם, מטפטפים שמן זית, מניחים פטרוזיליה ועירית.
מוכן תהנו 🤍
שימו לב! בהגשה אתם לא חייבים להשקיע כמוני רק להניח רוטב מצומצם מתחת למנה ולהניח ירקות בצלחת.
מי שאוהב ירקות רכים יותר יכול לבשל במשך שעה וחצי על 160 מעלות.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
נהנתם מהרטטוי של ראמי ומחפשים עוד מתכונים מהסרטים והסדרות? כל המתכונים מהסרטים מחכים לכם ממש פה.