ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

המבורגר ביתי, צ'יפס ולחמנייה ממכרים

ההמבורגר הביתי המושלם!! כאן תמצאו מתכונים לכל מה שצריך בשביל המבורגר מהחלומות - צ'יפס ביתי, לחמניות טריות ורכות ורוטב סודי מנצח
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לחמניות:
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים
3 כפות סוכר
1 ורבע כוס מים
שליש כוס שמן
כפית מלח
צ׳יפס:
3 תפוח אדמה
כף גדושה מלח ים
כוס קמח
חצי כוס מים מוגזים (סודה)
ביצה
כף מיונז
חצי כפית כורכום
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית שום גבישי
כפית מלח
המבורגר:
חצי קילו בשר אונטריב (צלעות בשר מספר 2)
חצי קילו בשר צלעות מספר 9 (אסאדו)
כפית פלפל שחור טחון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף מלח
רוטב סודי:
חצי כוס עלי נענע
כוס עלי כוסברה
4 שיני שום
4 כפות גדושות מיונז
כף שמן זית
3 כפות מהמים של המלפפון במלח
חצי כפית אבקת סוכר
טוחנים היטב הכל יחד

את המתכונים הכנתי יחד עם יונית צוקרמן המהממת אתם מוזמנים לקפוץ לבקר אצלה בבלוג המהמם

אופן הכנה:

מערבבים את מרכיבי הבצק למעט המלח, לשים במשך 2 דק׳ במהירות נמוכה, מוסיפים מלח ולשים עוד 7 דק׳ במהירות בינונית, מעבירים לקערה משומנת ועוטפים בניילון נצמד למשך שעה ורבע.
פורסים את התפו״א אדמה דק, מניחים בקערה יחד עם מלח ים ומים עד לכיסוי למשך שעה.
את הבלילה לצ׳יפס מכינים משאר המרכיבים, מערבבים היטב עד לקבלת מרקם סמיך כמו טחינה.
את ההמבורגר מערבבים יחד עם התבלינים, לשים את הבשר במשך 2 דק׳, שוקלים כדורים של 200 גרם ומעבירים דרך רינג לצורה מושלמת.
מכניסים את הבשר למקרר ובזמן הזה יוצרים כדורים מהבצק, מניחים במגש מרופד נייר אפייה ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
מדליקים תנור על 180 מעלות ומכינים את הרוטב הסודי – פשוט מאוד טוחנים הכל יחד.
מורחים את הלחמניות בביצה, מוסיפים שומשום ואופים את הלחמניות על 180 מעלות בתנור.
קוצצים ירקות שאוהבים (חסה, עגבנייה, בצל סגול ומללפון חמוץ במי מלח) ומדליקים מנגל/גז עבור ההמבורגר.
מחממים במחבת עמוקה שמן על אש בינונית, מעבירים את התפו״א מהמים לבלילה ומיד לשמן החם.
במקביל מכינים את ההמבורגר לפי מידת העשייה שאוהבים.
מומלץ להגיש יחד עם ביצת עין ובתאבון 🤍❤️

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן המבורגר ביתי? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

אהבתם את ההמבורגר ביתי? מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור