אופן הכנה:
לילה לפני הכנת הגולאש חמין יש להשרות את השעועית הלבנה במים – אין להשתמש בשעועית קפואה או משימורים.
בסיר על אש גבוהה צורבים את הבשר היטב – ממש צבע שחום מכל הצדדים (נצרוב כל קילו בנפרד).
מוציאים את הבשר לקערה מחוץ לסיר, מנמיכים מיד לאש בינונית ומוסיפים בצל חתוך לרבעים, גזר חתוך גס ומים קרים.
מיד נערבב עם כף עץ שטוחה ונאסוף את ״הלכלוך״ של הבשר לירקות.
לאחר אידוי המים, מכניסים את הסלרי ומחזירים את הבשר.
מוסיפים שיני שום שלמות, תבלינים, עגבניות מגורדות, רסק עגבניות ומערבבים היטב.
שוטפים את התפוחי אדמה ומוסיפים לסיר.
מסננים את השעועית מהמים ומוסיפים לסיר.
שופכים מים עד לכיסוי מלא של התבשיל ומגבירים את האש עד לרתיחה.
סוגרים את הסיר במכסה, מורידים לאש בינונית ומבשלים במשך שעה.
במקביל מחממים תנור ל150 מעלות טורבו.
מכניסים את הסיר לתנור למשך 15 שעות ועד 18 שעות.
שומרי שבת יכולים יש להניח על פלטה של שבת.
אם רוצים לאכול מאוחר יותר את הגולאש חמין מהשעה 10/11 בבוקר – מכבים את האש לאחר השעה של הרתיחה ושומרים את הסיר על השיש (עם תחתית בידוד).
כ-18 שעות לפני זמן הארוחה הרצוי, מניחים את הסיר על פלטה של שבת או מכניסים לתנור על 150 מעלות כשהמכסה סגור היטב ( לא לאלתר מכסה לסיר)
שימו לב לאחר 8 שעות בתנור/בפלטה בדקו את הנוזלים בגולאש חמין – הוסיפו במקרה הצורך מים חמים
בתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לגולאש חמין, אתם חייבים לנסות את המפרום מוסקה בסיר אחד המושלם הזה!