מצרכים:
למי הסוכר:
כוס סוכר
½ כוס מים
½ לימון (מיץ בלבד)
לבקלאווה:
כוס פיסטוק
כוס פקאן
150 גרם חמאה
כפית קינמון
½ כפית מוסקט
4 דפי פילו
להגשה:
½ כוס פיסטוק
אופן הכנה:
דבר ראשון מערבבים את מרכיבי מי הסוכר, מביאים לרתיחה ומניחים בצד לצינון.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
טוחנים פיסטוק ופקאן יחד.
בסיר מחממים מים על אש הכי נמוכה, מניחים קערה מעל (שלא תגע במים) וממיסים חמאה.
מוסיפים קינמון, מוסקט, מערבבים ומשאירים תחת החימום בכל זמן העבודה (אחרת התבלינים יהפכו לגושים)
בתבנית בגודל 30X20 מורחים חמאה, מניחים זוג פילו צומדים שהחצי השני שלהם מחוץ לתבנית, מורחים חמאה, מפזרים פיסטוק & פקאן ומניחים עוד זוג דפי פילו על השכבה.
מורחים בחמאה, מפזרים פיסטוק & פקאן, מקפלים מעל את זוג דפי הפילו הראשון, מרוחים שוב, מפזרים פיסטוק & פקאן ומקפלים את דפי הפילו הנותרים.
חותכים את יתרת דפי הפילו, שופכים את יתרת החמאה על דפי הפילו העליונים וחותכים בצורת מעויינים.
מכניסים לתנור למשך כ-30 דק׳.
מיד שמוציאים מהתנור שופכים את מי הסוכר מעל ונותנים לבקלאווה לנוח במשך שעה.
טוחנים פיסטוק, מניחים כפית על כל מעוין ומוכן.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לקינוחים שווים? כל מתכוני הקינוחים שלי מחכים לכם ממש פה.