אופן הכנה:
במחבת רחבה על אש בינונית, שופכים שמן, צורבים את צלעות האסאדו עד לצבע שחום ומניחים על 2 ניירות אפייה.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מורחים את הצלעות מכל הצדדים בחרדל ומפזרים את התבלינים באחידות.
מניחים את הצלעות במרווחים וביניהם מניחים את הטימין והרוזמרין.
עוטפים וסוגרים בעזרת ניירות אפייה ונייר כסף.
מכניסים לתנור למשך 6 שעות.
לאחר 4 שעות נתחיל להכין את הרוטב פטריות.
בקערית מערבבים פטריות יער מיובשת וכוס מים חמים למשך 20 דק׳.
במקביל קוצצים את השום לקוביות קטנות וחותכים את הפטריות לקוביות קטנות (דוגמא בסרטון).
בסיר עמוק על אש נמוכה, שופכים שמן זית ולאחר 2 דק׳ את השום הקצוץ.
לאחר דקה מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב.
במקביל מוציאים את הפטריות יער מהמים ושומרים את הנוזלים בצד! לא לזרוק!!
חותכים את הפטריות לקוביות ומוסיפים לסיר יחד עם טימין, מלח ופלפל שחור.
מערבבים ומבשלים יחד 5 דק׳.
מוסיפים את הנוזלים של הפטריות יער, מים ומביאים לרתיחה.
בכלי מערבבים קורנפלור ומים קרים ומוסיפים פנימה.
מורידים ללהבה הכי נמוכה שאפשר למשך שעה.
לאחר 6 שעות מכבים את התנור ומשאירים את האסאדו בפנים למשך חצי שעה.
מפרקים את האסאדו במגש ושופכים את הנוזלים שהיו בתוך הנייר אפייה על הבשר ומערבבים.
מגישים על ריבוע בצק עלים או בתוך עלה חסה יחד עם הרוטב פטריות ופטרוזיליה קצוצה.
* מי שמכניס את הבשר כשדרה שלמה ולא צלעות אחדות יש להוסיף עוד שעה לבישול
** לכל חצי קילו נוסף של בשר יש להוסיף עוד חצי שעה בישול
*** מי שרוצה להפוך את הרוטב פטריות למרק פשוט יש לטחון היטב בעזרת בלנדר מוט.
פרסום בשיתוף אדום אדום
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן אסאדו מפורק? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את האסאדו מפורק מחפשים עוד מתכונים מעולים לסוכות? כל המתכונים שלי לסוכות מחכים לכם ממש פה.