ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

לחם חלב רך כמו ענן

לא משנה אם תקראו לו לחם חלב או לחמניות חלב, העיקר שתכינו כי הוא אחד הלחמים היותר טובים שתטעמו - רך כמו ענן ומ-5 מצרכים פשוטים

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

330 גרם חלב (אפשר חלב עיזים)
65 גרם סוכר (חצי כוס)
7 גרם שמרים יבשים (כף)
500 גרם קמח לחם
12 גרם מלח (כף שטוחה)
30 גרם חמאה רכה (2 כפות)
**לפני אפייה חלב

אופן הכנה:

לקערת המיקסר שופכים חלב, סוכר, שמרים ומערבבים בעזרת כף.
מוסיפים את הקמח ומתחילים לישה במשך 5 דק׳ על המהירות הנמוכה ביותר.
עוצרים, מכסים את הבצק למשך 45 דק׳ – תהליך שנקרא זמן השהיה.
לאחר מכן, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, מוסיפים לבצק מלח, חמאה רכה ,לשים במשך 5דקות ולבסוף מגבירים למהירות בינונית למשך 2 דק׳.
מכסים את הקערה ומתפיחים במשך שעה.
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומכדררים לכדורים.
מכסים את הכדורים למנוחה של 15 דקות.
מרדדים את הבצק לצורה של פיתה ומגלגלים לצורה של גליל – חוזרים על הפעולה פעמיים (מנוחה של 15 דק׳, פיתה וגליל)
משמנים תבנית אפייה מרובעת או אינגליש קייק גדולה בחמאה ומניחים את הגלילים בתוך התבנית.
מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה וחצי.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים מלמעלה במעט חלב , מכניסים לתנור ואופים 33/35 דק׳.
מוכן ❤️🤍 תהנו

** ניתן לצנן במשך 30 דק׳ מחוץ לתנור, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. כ-3 שעות לפני שימוש להוציא מהמקפיא להפשרה – נשאר מדהים.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן את הלחם חלב? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ועכשיו שיש לכם לחם חלב משגע, זה זמן מעולה להכין ממרח פסטו ביתי.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך