אופן הכנה:
לקערת המיקסר שופכים חלב, סוכר, שמרים ומערבבים בעזרת כף.
מוסיפים את הקמח ומתחילים לישה במשך 5 דק׳ על המהירות הנמוכה ביותר.
עוצרים, מכסים את הבצק למשך 45 דק׳ – תהליך שנקרא זמן השהיה.
לאחר מכן, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, מוסיפים לבצק מלח, חמאה רכה ,לשים במשך 5דקות ולבסוף מגבירים למהירות בינונית למשך 2 דק׳.
מכסים את הקערה ומתפיחים במשך שעה.
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומכדררים לכדורים.
מכסים את הכדורים למנוחה של 15 דקות.
מרדדים את הבצק לצורה של פיתה ומגלגלים לצורה של גליל – חוזרים על הפעולה פעמיים (מנוחה של 15 דק׳, פיתה וגליל)
משמנים תבנית אפייה מרובעת או אינגליש קייק גדולה בחמאה ומניחים את הגלילים בתוך התבנית.
מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה וחצי.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים מלמעלה במעט חלב , מכניסים לתנור ואופים 33/35 דק׳.
מוכן ❤️🤍 תהנו
** ניתן לצנן במשך 30 דק׳ מחוץ לתנור, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. כ-3 שעות לפני שימוש להוציא מהמקפיא להפשרה – נשאר מדהים.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את הלחם חלב? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ועכשיו שיש לכם לחם חלב משגע, זה זמן מעולה להכין ממרח פסטו ביתי.